Manastirea Sireti - Noutati  Printati aceasta pagina    
 
    RO | EN | DE | RU    
 

Noutăţi

O delegatie a Patriarhiei Ecumenice discuta cu calugarii din Esfigmenu

publicat pe 25 aprilie 2016

In aceste zile, o delegație a Patriarhiei de Constantinopol a sosit pe Muntele Athos, pentru a rezolva conflictul legat de Mănăstirea Esfigmenu.

Astfel, delegatia Patriarhiei de Constantinopol a ajuns la Centrul Administrativ al Muntelui Athos, confirmandu-se, prin aceasta, informația privind începutul negocierilor pentru rezolvarea conflictului,vechi de decenii, din jurul Mănăstirii Esfigmenu de pe Muntele Athos, pe care v-a oferit-o, anterior, in premiera, Agentia de stiri Lăcaşuri Ortodoxe®.

Delegația Patriarhiei Ecumenice ii include pe Mitropolitii Anfilohie de Adrianopol si Maxim de Silivria. Potrivit membrilor delegației, citati de publicatia greceasca Amen, urmeaza sa fie studiati "toți parametrii situației dezvoltate în jurul Manastirii Esfigmenu". Pe langa "strângerea de informații", vor avea loc si "negocieri cu toate părțile interesate și cu Sfânta Kinonita a Muntelui Athos".

Va reamintim ca, incepand din anul 1972, călugării din Esfigmenu au refuzat comemorarea ecumenica și cu alți patriarhi ortodocși care ar fi avut legaturi cu Papa.

La începutul anilor 2000, Patriarhia Ecumenică a declarat gruparea calugarilor din Esfigmenu, drept comunitate schismatica. In prezent, conform publicatiei Agion Oros, Esfigmenu nu are contacte cu călugării din mănăstirile de pe Muntele Athos, plasându-se în afara comunitatii fratesti a Muntelui Athos.

Sursa: www.lonews.ro 
loc. Sireţi, r. Străşeni
tel. 0-237-71705