Manastirea Sireti - Noutati  Printati aceasta pagina    
 
    RO | EN | DE | RU    
 

Noutăţi

Regina Ana a fost înmormântată în noua Necropolă Regală de la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeş

publicat pe 13 august 2016

Regina Ana a României a fost condusă sâmbătă, 13 august 2016, pe ultimul drum. Majestatea Sa a fost înmormântată în noua Necropolă Regală de la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeş.

Slujba religioasă a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, alături de care s-au aflat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale şi Meridionale, precum şi Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului.

La funeraliile Majestăţii Sale Regina Ana a României, au luat parte, pe lângă ASR Principesa Moştenitoare Margareta, Custodele Coroanei Române, ASR Principele Radu, ASR Principesa Elena, ES domnul Alexander Philips Nixon, ASR Principesa Sofia, ASR Principesa Maria, domnul Nicolae Medforth-Mills şi domnişoara Elisabeta Maria Biarneix, membri ai Familiilor Imperiale ale Rusiei, Austriei, Germaniei, dar şi membri ai familiilor regale din alte ţări europene. Alături de oficialitățile locale și județene a fost prezent și Înaltpreasfințitul Ioan Robu, Arhiepiscop și Mitropolit de București, din partea Bisericii Romano-Catolice.

La eveniment au participat peste 10.000 de oameni.

După slujba înmormântării, a urmat o ceremonie privată în cadrul căreia sicriul cu trupul neînsufleţit a fost aşezat într-o criptă din noua Catedrală Arhiepiscopală.

Ultima înmormântare regală care a avut loc în Curtea de Argeș a fost a Reginei Maria, în 24 iulie 1938.

***

Regina Ana s-a născut la 18 septembrie 1923 şi a trecut la cele veşnice în data de 01 august 2016, în Elveţia. La acest moment trist, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a transmis un mesaj Familiei Regale.
 
loc. Sireţi, r. Străşeni
tel. 0-237-71705