Manastirea Sireti - Noutati  Printati aceasta pagina    
 
    RO | EN | DE | RU    
 

Noutăţi

Hirotonia Arhimandritului Siluan Șalari în treapta de Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove

publicat pe 04 noiembrie 2016

Astăzi, 04.11.2016, a avut loc hirotonia în treapta de Episcop de Orhei, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove a arhimandritului Siluan Șalari.

Hirotonia a fost săvârșită de Preafericitul Patriarh Kiril împreună cu Mitropolitul Vladimir al Chișinăului și al Întregii Moldove, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, Mitropolitul Isaia de Tamasos și Orini, Arhiepiscopul Sava de Tiraspol şi Dubăsari, Episcopul Anatolie de Cahul şi Comrat , Episcopul Serghii de Solnecinogorsk , Episcopul Nicodim de Edineț și Briceni, Episcopul Ioan de Soroca și Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove.

După săvârșirea hirotonirii, Preafericitul Patriarh Kiril, l-a îndemnat pe Preasfințitul Episcop Siluan să ceară de la Bunul Dumnezeu putere și înțelepciune, pentru a duce Crucea arhieriei cu smerenie și folos pentru Sfânta Biserică Ortodoxă și pentru poporul cel dreptmăritor, dornic de îndrumare și îmbărbătare întru cele ale credinței.

Mulțumind Preafericirii Sale pentru sfaturile drepte și părintești, Preasfinția Sa a menționat că își va dedica toate forțele pentru a împlini toate cele încredințate spre propășirea Evangheliei lui Hristos și mântuirea credincioșilor.

La rândul Său, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, i-a urat Preasfințitului Episcop Siluan să se roage fierbinte pentru poporul Moldovei, pentru ca, împreună cu Mitropolitul și ceilalți confrați Arhierei, să participe activ în viața Sfintei noastre Biserici Ortodoxe.

Preasfinția Sa a mulțumit Mitropolitului cu multă recunoștință pentru susținerea și îndrumarea de care se bucură permanent din partea Înaltpreasfinției Sale și a menționat că de acum înainte, cu și mai mult sârg, va munci pentru binele și mărirea Bisericii Ortodoxe din Moldova.
 
loc. Sireţi, r. Străşeni
tel. 0-237-71705