Manastirea Sireti - Noutati  Printati aceasta pagina    
 
    RO | EN | DE | RU    
 

Noutăţi

ÎPS Mitropolit Vladimir a adresat un Mesaj de condoleanțe Casei Regale, cu prilejul trecerii la cele veșnice a Majestății Sale Regele Mihai I al României

publicat pe 06 decembrie 2017


Miercuri, 6 decembrie 2017,

ÎPS Mitropolit Vladimir a adresat

un Mesaj de condoleanțe Casei Regale,

cu prilejul trecerii la cele veșnice a Majestății Sale

Regele Mihai I al României.

 

Alteţei Sale Regale Principesa Margareta, Custode al Coroanei Române

Alteţei Sale Regale Principele Radu

Familiei Regale a României

Am aflat cu profundă tristeţe despre trecerea la cele veșnice a Majestăţii Sale Regele Mihai I al României, un omul echilibrat și dăruit de Dumnezeu cu o harismă deosebită.

În cei 96 de ani de viață, Regele Mihai a fost pentru mulți un izvor de moralitate, responsabilitate și patriotism, manifestate cu demnitate, cu discreție și cu hotărâre. Devenit rege la numai 6 ani, a dat dovadă de o disciplină și un devotament ce anunțau vocația asumării unui destin greu, în vremuri dificile pentru istoria țării și a familiei Sale.

De-a lungul întregii sale vieți în care a reprezentat cu demnitate poporul român, Majestatea Sa a fost un susţinător permanent al Ortodoxiei, participând adesea la Sfintele Liturghii și alte slujbe religioase.

În aceste momente de întristare, în numele Sinodului Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova, al clerului şi credincioşilor, adresăm sincere condoleanţe Casei Regale a României şi ne rugăm Mântuitorului nostru Iisus Hristos să aşeze sufletul Majestăţii Sale Regele Mihai I al României în lumina, pacea şi iubirea Preasfintei Treimi şi să dăruiască alinare sufletească tuturor celor îndureraţi de trecerea sa din această viaţă.

Dumnezeu să-l odihnească în pace cu drepții Săi!

Cu părintești condoleanțe şi binecuvântări pentru familia îndurerată,

† VLADIMIR,
MITROPOLIT AL CHIŞINĂULUI ŞI AL ÎNTREGII MOLDOVE
 
loc. Sireţi, r. Străşeni
tel. 0-237-71705