Manastirea Sireti - Noutati  Printati aceasta pagina    
 
    RO | EN | DE | RU    
 

Nachrichten

Fiecare al 12-lea preot este - Iuda, consideră protod. Andrei Curaev

publicat pe 01 iulie 2009

Profesorul Academiei de Teologie din Moscova, protod. Andrei Curaev a recunoscut problema „oilor rătăcite" în rândul clerului ortodox, constatând faptul că procentul acestora rămâne constant din timpul Mântuitorului. „Sunt oameni, cu simţ profesional atrofiat, pe când un preot normal - este convins de faptul că slujirea Sfintei Liturghii este cel mai măreţ lucru de pe faţa pământului. Aceasta este slujirea nu a partidului, sau a corporaţiei, ci a lui Dumnezeu şi vezi, că oamenii au nevoie de ea, ei schimbându-se prin aceasta", a declarat părintele Andrei într-un interviu, publicat de săptămânalul estonian „Zi după zi".
În acelaşi timp, a continuat părintele, la unii apare ispita de a face această notă personală şi să compare toată viaţa sa - cu tot ce este înalt în ea. De aceea se şi primeşte „Voi m-aţi hrănit în restaurant, pe Hristos l-aţi hrănit. Voi mi-aţi dăruit un Mercedes - voi Bisericii l-aţi dăruit. Eu iau din casa bisericii pentru construcţia vilei personale - dar şi la vilă, doar eu mă rog pentru bunăstarea creştinilor mei"- a subliniat părintele.
După cuvintele sale, omul singur nu-şi dă seama „cum câmpurile magnetice se schimbă cu locul, iar el începe să nu mai slujească lui Dumnezeu, ci sie-şi. Astfel de preoţi sunt mulţi. Ne linişteşte faptul că, din timpurile evanghelice numărul lor este stabil. Fiecare al 12-lea - este Iuda", a conchis prododiaconul Andrei.

www.interfax-religion.ru
 
loc. Sireţi, r. Străşeni
tel. 0-237-71705