Manastirea Sireti - Noutati  Printati aceasta pagina    
 
    RO | EN | DE | RU    
 

Noutăţi

10 ani de la trecerea la Domnul a vrednicului de pomenire Mitropolit Nestor Vornicescu

publicat pe 21 mai 2010

Nestor Vornicescu

În ziua de  17 mai 2010, s-au împlinit 10 ani de la mutarea în lumea celor drepţi a vrednicului de pomenire mitropolitul acad. dr. Nestor VORNICESCU, ierarh de seamă al Bisericii Ortodoxe, teolog, profesor şi părinte duhovnicesc.

Un fiu vrednic al Basarabiei, un continuator fidel al slujirii apostolice şi un distins om al culturii şi teologiei ortodoxe. Pentru multe generaţii, Vlădica Nestor va rămâne şi un martir al vremurilor de răstrişte, o perioadă „când „adevărul total" era de fapt „minciuna totală", când brutalitatea şi terorismul erau ridicate la rang de virtute naţională". Mărturisirea lui a fost auzită de mulţi însetaţi de hrană ziditoare şi apă tămăduitoare a spiritualităţii ortodoxe.

Scrierile sale nu au rămăs fără de atenţia publicului eclesiastic, precum şi cel laic. Meritele mitropolitului au fost apreciate şi aplaudate în mediul teologic universitar şi cel academic. Drept urmare, Înalt Prea Sfinţia Sa a primit titlul de membru de onoare al Academiei Române şi Academiei de Ştiinţe a Moldovei.

Rugăm pe Domnul nostru Iisus Hristos, ca munca prodigioasă şi faimoasă a Mitropolitului Nestor Vornicescu să nu fie dată uitării şi 
reamintită doar cu ocazia unor aniversări. Credem că generaţia în creştere va folosi tezaurul lui Vlădica ca un instrument fundamental în procesul dezvoltării intelectuale şi spirituale.

Bunul Dumnezeu să-l odihnescă în sălaşurile Sale, unde „drepţii ca luminătorii strălucesc".

ÎPS VLADIMIR,
MITROPOLITUL CHIŞINĂULUI ŞI AL ÎNTREGII MOLDOVE

Sursa: www.mitropolia.md
 
loc. Sireţi, r. Străşeni
tel. 0-237-71705