Manastirea Sireti - Noutati  Printati aceasta pagina    
 
    RO | EN | DE | RU    
 

Новости

Страница 1 из 157  > 2 3 4 5 6 7 8 9 10  >>

publicat pe 20 decembrie 2021
Sfanta Mucenita Filofteia este sarbatorita pe 7/20 decembrie. Este una dintre cele mai tinere sfinte din calendarul ortodox, avand in vederea ca ea a trecut la cele vesnice pe cand avea doar 12 ani. Numele Filofteia sau Filoteia este de origine greceasca si inseamna "iubitoare de Dumnezeu". A trait la inceputul veacului al XIII-lea in orasul Tarnovo (Bulgaria). Mama sa era o persoana evlavioasa. De la ea a invatat cata bucurie aduce dragostea fata de Dumnezeu si aproapele. Desi mama sa moare, Filofteia nu va uita niciodata indemnurile ei de a iubi neincetat.  Подробнее»publicat pe 10 decembrie 2021
Astăzi obștea Sfintei Mânăstiri Sireți și-a cinstit ocrotitorul prin săvârșirea Sfintei Liturghii în biserica mare a mânăstirii.
Sfânta liturghie a fost săvârșită de către un sobor de preoți sub protia preacuviosului părinte stareț, arhim. Porfirie Dobre.
Răspunsurile liturgice au fost date de părintele Alexandru Grigoraș, paroh al bisericii Sf. Nicolae din Sascut, Bacău.
  Подробнее»publicat pe 28 iulie 2021
Comunicat
În urma știrilor apărute la Televiziunea Națională în cadrul emisiunii „Mesager” și anume „Scandal la Mănăstirea Sireți!" din data de 23.07.2021, Sfânta Mănăstire Sireți vine cu următoarele precizări:  Подробнее»publicat pe 07 aprilie 2021
Biserica mare a Sfintei Mânăstiri Sireți este închinată praznicului Buneivestiri a Maicii lui Dumnezeu, iar astăzi s-a săvârșit Sf. Liturghie în cinstea hramului.
  Подробнее»publicat pe 30 martie 2021
Protoiereul Ioan Daghi - mărturisitorul lui Hristos!
Parohul bisericii Sf.Nicolae din Sireți!
25 ani de la trecerea la Domnul 1996-2021

La 30 martie 2021 se împlinesc 25 de ani decând părintele Ioan Daghi , este împreună liturghisitor cu sfinții sub protia Arhiereului celui Veșnic, Domnul nostru Iisus Hristos!
Născut în s. Olișcani - Șoldănești, însetat de a sluji lui Dumnezeu din fragedă tinerețe, intră în obștea Mănăstirii Dobrușa, dar datorită regimului sovietic care a desființat această mănăstire, este nevoit ca împreună cu alți tineri ascultători să o părăsească, dar își continuă calea spre preoție înscriindu-se la Seminarul Teologic din Odesa.
  Подробнее»publicat pe 21 martie 2021
Prima Duminica a Postului Mare este Duminica Ortodoxiei, adica sarbatoarea biruintei dreptei credinte (ortodoxia) impotriva tuturor ereziilor si ratacirilor care au asaltat-o vreme de opt veacuri si indeosebi sarbatoarea restabilirii cinstirii sfintelor icoane, care s-a facut la ultimul sinod ecumenic, dupa multi ani de lupte sangeroase impotriva dreptei credinte.  Подробнее»publicat pe 15 martie 2021

In primele patru zile ale Postului Mare, in cadrul slujbei Pavecernitei Mari, se citeste pe fragmente Canonul cel Mare al Sfantului Andrei Criteanul. In miercurea din saptamana a V-a a Postului Mare, se reciteste pentru a doua oara in perioada postului Canonul Sfantului Andrei Criteanul. Spre deosebire de prima lectura din Postul Mare cand acest canon este impartit in patru stari citite la slujbele Pavecernitei din ziua de luni, marti, miercuri si joi din prima saptamana, in miercurea saptamanii a V-a canonul se citeste integral.

Canonul Sfantului Andrei Criteanul este o capodopera a imnografiei rasaritene, in centrul caruia se afla smerenia si pocainta ca mod de rascumparare a omului impovarat de constiinta pacatului.

  Подробнее»publicat pe 14 martie 2021

Fraţi creştini,
Sfânta şi dumnezeiasca Evanghelie de astăzi ne învaţă trei lucruri mari, trei fapte mari şi bune: nepomenirea răului, postul şi milostenia. Nu fără înţelepciune s-a pus această Evanghelie la începutul Postului Mare, ci cu mare înţelepciune şi cu scop preabun, ca să ne înveţe pe noi când este primit postul nostru, care-i postul cel adevărat, şi de ce anume trebuie însoţit postul nostru, ca să fie bine primit înaintea lui Dumnezeu.

Aţi auzit ce zice dumnezeiasca Evanghelie: „De veţi ierta voi greşalele fraţilor voştri, vă va ierta şi vouă greşalele Tatăl vostru care este în cer. Iar de nu veţi ierta voi greşalele fraţilor voştri, nici Tatăl vostru Cel din ceruri nu vă va ierta vouă greşalele voastre”. Iată iubirea de oameni a lui Dumnezeu arătată în Evanghelia de astăzi! El nici nu porunceşte, nici nu legiuieşte, ci face o tocmeală cu oamenii, ca un Părinte preabun cu fiii Săi.

  Подробнее»publicat pe 07 martie 2021

Despre judecata viitoare

"Daca noi numai pentru viata aceasta ne punem nadejdea la Hristos, suntem cei mai nefericiti dintre toti oamenii”.
I Corint. XV, 19.

Frati crestini,

Sunt multi dintre noi, care se impodobesc cu numele de crestin, si care totusi il privesc pe Iisus Hristos numai ca pe un om genial, iar invatatura Lui ca pe cel mai intelept program de viata omeneasca. Acestia inlatura partea dumnezeiasca din Iisus Hristos si nici nu vor sa auda de viata divina, de minuni si de tot ceea ce intrece sfera realizarilor omenesti. Iar in ceea ce priveste invatatura si promisiunea unei vieti viitoare: Invierea, judecata de apoi, si rasplata, si pedeapsa vesnica, le privesc ca pe niste lucruri neserioase si vrednice doar de ironii.

  Подробнее»publicat pe 03 august 2020

Sfantul Proroc Ilie Tesviteanul este sarbatorit in fiecare an, pe 20 iulie. Sfantul Ilie era fiul unui preot al Legii vechi, care locuia in cetatea Tesve, din Galaad (Israel), situata dincolo de Iordan. De aici avem si numele prorocului - Ilie Tesviteanul.

Potrivit traditiei, Sovac, tatal lui Ilie, a vazut oameni imbracati in vesminte albe care il inveleau pe Ilie in haine de foc si ii dadeau sa manance o flacara. Preotii templului din Ierusalim au interpretat vedenia astfel: Ilie a fost ales de Dumnezeu pentru slujirea profetica.


Sfantul Ilie a trait cu peste opt sute de ani inainte de intruparea Mantuitorului, pe vremea regelui Ahab. Si-a desfasurat activitatea in regatul Israel din Samaria.  Подробнее»Страница 1 из 157  > 2 3 4 5 6 7 8 9 10  >>


 
loc. Sireţi, r. Străşeni
tel. 0-237-71705